Nybergets Vandrarhem

Bild på Nybergets Vandrarhem Bild på Nybergets Vandrarhem Bild på Nybergets Vandrarhem Bild på Nybergets Vandrarhem Bild på Nybergets Vandrarhem

Om anläggningen

Nyberget utgör etappmål 3 på Bergslagleden och är beläget mellan Stjärnfors och Uskavi. Den lilla vackra bergsmansbyn Nyberget ligger mellan Dammsjön och Gränsjön ca 9 km från Guldsmedshyttan (RV 50) på vägen mot Kindla, ett av länet största naturreservat.

Byn är känd sedan 1539, då hyttan var centrum för de fyra bergsmän som brukade sina kronohemman. Ortens ursprung kan med säkerhet kopplas till den hytta som tidigt anlades i bäcken mellan Dammsjön och Gränsjön. Hyttan lades ned 1809.

Etapp 3 är en av ledens längsta och det är många som är både trötta och hungriga när de kommer fram till Nyberget. Här kan de få en natts vila och laga lite mat i vandrarhemmet eller bara ta en paus och njuta av den fina naturen och miljön.

Byns välbelägna och barnvänliga badplats vid Dammsjön är en liten pärla som är väl värd ett besök. Vid sjön finns också två vindskydd och grillplatser.

Vandrarhemmet är relativt nyrustat och beläget på 2:a våningen i byns ” 2-våning”. Det består av ett rum med två enkelsängar och en våningssäng, ett rum med två våningssängar, totalt 8 bäddar, och ett fullt utrustat kök. På bottenvåningen finns toalett med dusch.

Om du vill beställa mat går det bra, men det måste vara gjort en vecka innan du kommer. Vi fixar naturligtvis frukost och fika om du behöver.

 

 

 

 

Prislista

Övernattning:                   200 SEK/pers

Sänglinne och handduk:      30 SEK

Frukost:                              60 SEK

Middag (beställs i förväg):   100 SEK

Endast kontant betalning eller swish

(NO CARD ONLY CASH PAYMENT)

Webbkarta

Kontaktuppgifter

Nyberget 141

72296 Storå

0705798696 (alt. 0739367942)

Fakta

Frukost
Middag
Vandrarhem rum
Avstånd till Nyberget: 0 km
Sko-/klädtorkning
Pris från: 200 kr
Tillhör etapp:

Aktiviteter

© 2022 REGION ÖREBRO LÄN