Etapper

Vill du göra dagsetapper kan du välja att gå någon av de rundslingor som utgår från flera etappmål, bland annat Digerberget, Mogetorp, Blankhult och Ånnaboda. Rundslingorna passerar oftast förbi en rastplats med eldstad och vindskydd.

Rundslingorna går bitvis på leden med orange markering, men är markerade med blå färg och blå pilar utan symbol när de avviker från leden, för att sedan ansluta till leden igen.  

Här hittar du information om alla rundslingor samt länkar till etappblad och kartor.   

Munkastigen är en 96 km lång pilgrimsled mellan Riseberga klosterruin utanför Fjugesta och Birgittakyrkan i Olshammar vid Vätterns strand. Munkarna vid Ramundeboda kloster vandrade denna led för att i Olshammar ta båten över Vättern och upprätthålla kontakt med sina klosterbröder i Alvastra och Vadstena.

Munkastigen är en Birgittaled och har därför samma symbol som används av Pilgrimscentrum i Vadstena

Munkastigen är ett samarbete mellan Region Örebro län, Tångeråsa bygdeförening, Hasselfors byalag, Edsbergs församling, Länsstyrelsen i Örebro län, samt Lekeberg-, Laxå- och Askersunds kommuner.

Delar av Munkastigen följer Bergslagsleden etapp 14 och 15.  

Här finns information om alla etapper samt länkar till etappblad och kartor.  

Postleden är en 56 km lång vandringsled som går mellan Hällefors och Kopparberg i norra Örebro län. Namnet kommer av att förr i tiden gick brevtransporterna här, antingen på häst eller till fots. Du rör dig i vår vildaste vildmark och under vandringen passeras stora naturreservat som bjuder på spektakulära upplevelser. Nedan finner du information om alla etapper samt länkar till etappblad och kartor.      

Förutom Bergslagsleden finns ett stort antal spännande vandringleder i Örebroregionen. En del är gjorda för flerdagarsturer, andra lämpliga för en skön dagstur. Här nedan följer ett axplock av stigar och leder i länet.
Vandringslederna sköts oftast av idella föreningar eller kommuner. Oftast kan turistbyråerna ge dig mer information kring ledernas aktualitet och skötsel.

© 2023 REGION ÖREBRO LÄN