Transport

Bild på Transport

Det finns flera olika sätt att ta sig till och från leden. Du kan välja att åka kollektivt eller att ta en taxi till. Det finns inte kommunikation till alla etappmål, mer information om vad som gäller finner du under varje etapp. Det går också bra att cykla till många etappstarter. Om du väljer att vandra någon av våra rundslingor kommer du komma tillbaka till samma plats där du startade. 


Buss

Exempelvis kan du kan ta bussen till den busshållplats som heter Bergslagsleden, ligger på etapp 6 där leden korsar v244 mot Nora. Eller så väljer man att kliva av på Skärmarboda eller Mogetorp. Även Lekhyttan, etapp 11, och Ånnaboda etapp 9 & 10 når du med buss.

Planera din resa på Länstrafikens webbplats, här får du aktuell information om anslutningar och tidtabeller. Du kan också ladda ner Länstrafikens app.
www.lanstrafiken.se

 

Tåg

Tåg i Bergslagen har utmärkta förbindelser med Kopparberg och Laxå. Tåg och/eller buss i kombination med lokala transporter, är ett bra alternativ för att snabbt komma ut på leden i norra länet. Från Kopparbergs station finns anslutningsled till etapp 2 samt Postleden. 

Tåg i Bergslagen

SJ

Taxi
Vi jobbar med att uppdatera denna info.

Kommer du med tåg till Kopparberg. Kontakta Wilderness lodge för vidare transport. 


Restips

  • Om ni bara har en bil, börja med att ställa av en cykel vid etappmålet. När ni kommer fram cyklar den piggaste tillbaka till bilen.
  • Om ni är två gäng som går från varsitt håll, byt bil med varandra före start. Ni byter sedan bilnycklar på mitten och när man kommer fram kan man åka direkt hem.
© 2024 REGION ÖREBRO LÄN