Välkommen till Örebro Hike – Bergslagsleden

Bild på Välkommen till Örebro Hike – Bergslagsleden

När: 30 maj – 1 juni 2019
Var: Start vid Hammarby bygdegård torsdag den 30 maj kl. 08.00 – 11.00 och målgång vid Ånnaboda senast lördag den 1 juni kl. 17.00. Vandringen går längs etapp 6–9 på Bergslagsleden med möjlighet att ta genvägar eller extrarundor.
Vad ingår: Busstransport från Ånnaboda via Nora station till start, bagagetransport, karta, avfallspåse, bevis för genomförd vandring, aktiviteter, After Hike mm.

Pris vuxen: Från 16 år – 499 kr.
Pris barn: Upp till 15 år – kostnadsfritt.

Bussavgång 08.30 från busshållplatsen vid Ånnabodas reception till starten vid Hammarby bygdegård för er som anmält det i förväg.
Om du tar dig till Ånnaboda med bil så är det bäst att parkera på parkeringsytorna uppe ovanför receptionen och vid friluftsmuseet (där vi även har vår After hike).

 

Under tre dagar vandrar du i din takt och bär din egen utrustning. Om du blir trött kan du välja en kortare genväg och vill du ha ytterligare utmaning finns fina extrarundor du kan upptäcka på vägen. På kontrollpunkterna arrangerar våra samarbetspartners spännande aktiviteter och du övernattar i eget tält på valfri plats längs leden. Om du hellre vill boka en säng i någon av stugorna eller boendena längs vägen så går det bra, det löser du i sådant fall på egen hand. Efter vandringen firar vi äventyret med After Hike.

 Vad ingår

  • Minnesvärda naturupplevelser i fina omgivningar och härlig gemenskap
  • Busstransport från Ånnaboda eller Nora Station till starten vid Hammarby bygdegård
  • Bagagetransport
  • Första Hjälpen
  • Karta
  • Avfallspåse för skräp. I påsen samlar du allt skräp under vandringen då du inte får lämna något avfall vid kontroller, stugor eller vindskydd längs leden
  • Aktiviteter längs leden
  • Ett bevis på att du kämpat väl när du kommer i mål
  • After Hike efter målgång

 Anmälan

Vad kul att du vill hänga på! Det kommer bli en minnesvärd vandringsupplevelse. Innan du anmäler dig, läs igenom om säkerhet och regler för eventet. Din anmälan kan inte avbokas, men du kan erbjuda någon annan att köpa din startplats om du får förhinder. Att göra namnändringar efter anmälan är kostnadsfritt.

När du anmäler dig till Örebro Hike – Bergslagsleden accepterar du att deltagande sker på egen risk och att arrangören inte ersätter skador på utrustning eller personskador som kan uppstå genom deltagande. Se gärna över din egen försäkring innan vandringen.

 

Säkerhet och regler

Deltagande i Örebro Hike – Bergslagsleden sker på egen risk. Vandringen går längs den välmarkerade leden mellan etapp 6 och 9, som på några ställen består av branta partier. För din säkerhet har vi funktionärer som är kunniga inom första hjälpen som kan hjälpa dig om du får problem längs leden. Journumret 070-340 08 27 kan du som deltagare ringa under de tre eventdagarna om du behöver komma i kontakt med sjukvård eller eventorganisationen. Om du behöver avbryta vandringen behöver du informera funktionärerna vid närmaste kontroll eller ringa journumret 070-340 08 27. Vid akuta skador eller händelser ring SOS Alarm 112. Du har mobiltäckning under större delen av vandringen, ta gärna med en powerbank för att kunna ladda mobilen.

Toaletter

Det är tillåtet att använda de toaletter (oftast torrdass) som finns längs leden. Det är förbjudet att lämna skräp längs hela leden. Allt du tar med dig ska tillbaka till målgång, det kommer finnas möjlighet att lämna skräp vid Ånnaboda.

Utrustning

Du behöver ha med dig utrustning för att kunna sova och laga mat utomhus. Ta med dig ett Första Hjälpen-kit som bland annat innehåller skavsårsplåster eller tejp, elastisk linda, lilla blodstopparen och sårtvätt.

Tält/hammock/bivibag

Liggunderlag

Sovsäck

Friluftskök och bränsle

Tallrik/mugg/bestick

Kniv

Ryggsäck (rekommenderat minst 50 liter)

Kängor eller rejäla skor

Regnkläder

Vandringskläder

Strumpor

Ombyte

Första hjälpen-kit

Vattenflaska

Mat och vatten

Du är självförsörjande på mat under vandringen, ta med sådant som är lätt att bära och laga och lite mellanmål/energi. Du kommer att kunna fylla på med vatten på några platser längs leden som är markerade på kartan du får vid incheckningen. Om du vill ta vatten från bäckar och sjöar så kan vi inte garantera vattenkvaliteten, det går fint att koka vattnet minst en minut eller ta med ett vattenfilter för säkerhets skull.

Resa till Örebro Hike – Bergslagsleden

SJ: www.sj.se

Länstrafiken: Buss 302 från Örebro till Nora Station kl. 08.10 – 08.50 på torsdag den 30/5.

Transferbuss till starten från Ånnaboda via Nora Station

Örebro Hike – Bergslagsleden är ett arrangemang av Örebrokompaniet som genomförs för första gången 2019. Samarbetspartners är Region Örebro län

© 2022 REGION ÖREBRO LÄN