Om oss

Om Bergslagsleden

Bergslagsleden är en 28 mil lång vandringsled genom hela Örebro län. Den är uppdelad i 17 etapper som är 7-23 km långa. Bergslagsleden markeras med orange färg på träd och stolpar. Vid vägskäl och stigförgreningar används hänvisningspilar med Bergslagsledens symbol. Samtliga etapper har rastplats med vindskydd, eldstad och toalett.

Det finns en digital karta här på hemsidan och hela leden finns på appen Naturkartan. Du kan välja att använda vår hemsida i telefonen eller Naturkartan under din vandring.    

Bergslagsleden är en viktig pusselbit för regional utveckling, både i turistiskt och folkhälsoperspektiv. Genom en attraktiv led lockar vi besökare från hela världen, som genom att bo och äta bidrar till utvecklingen av natur- och landsbygdsturismen. Huvudman för Bergslagsleden är Region Örebro län. Varje etapp vårdas av ideella organisationer och föreningar.

 

Övriga vandringsleder

Övriga vandringsleder ansvarar kommuner och föreningar i Örebro län för. Oftast kan turistbyråerna ge dig mer information kring ledernas aktualitet och skötsel.

 

Bergslagsledens symbol

Symbolen, som också är symbolen för järn, har använts i Bergslagen sedan urminnes tider. Den används också för kanot- och cykelleder.

 

Foton på webbplatsen

En del av bilderna på bergslagsleden.se är tagna av Ove Lundkvist. 

© 2023 REGION ÖREBRO LÄN