Dagsturer med bekvämt boende

Bild på Dagsturer med bekvämt boende Bild på Dagsturer med bekvämt boende

Njut av naturen med vandring på rundslingor i närheten av ditt boende. När du är klar med dagens strapatser slappnar du av i en hemtrevlig miljö med god mat och ett personligt bemötande.

 
Bergslagen

Bergslagen bjuder på vacker och vild natur. Här får du ditt lystmäte som äventyrare men också lagom långa vandringsslingor för en dagstur. Rundslinga Uskavi går delvis på Bergslagsleden och via Södra Brunnsjöns rastplats med fina badmöjligheter vänder den åter norrut.  

Förslag på boende: Uskavigården med camping, stugor och vandrarhem

 

Kilsbergen

Kilsbergen eller de blå bergen som de också kallas erbjuder en mängd rundslingor med olika längd och svårighetsgrad. Delvis på Bergslagsleden, Rundslinga Suttarboda, men även en del andra snitslade slingor.

Förslag på boende: Ånnaboda storstenshöjden

 

Tiveden

Tiveden bjuder på en hänförande natur präglad av väldiga klippblock, djupa mossbelupna dalar och branta bergsryggar med hällmarker. Här kan du gå på upptäcksfärd i Tivedens nationalpark, vandra runt vackra sjöar och kanske krypa in i en grotta om du vågar. Kombinera din vistelse med en slappardag på Vitsands fina strand och bada i den kristallklara sjön Stora Trehörningen.

Förslag på boende:

Tivedstorp: En egen liten by inne i Tiveden med STF anslutet vandrarhem. I Kaffestugan serveras frukost, lunch, middag och fika för den som vill.

Stenkällegården: Camping, stugor och restaurang.   

© 2020 REGION ÖREBRO LÄN