Tiveden

Bild på Tiveden

Tiveden bjuder på trolska skogar och historiska platser. Leden passerar genom en spännande och vacker nationalpark. Kombinera övernattning i stuga/B&B med att sova i något av våra fina vindskydd.

 

Etapp 17: Stenkällegården – Tivedstorp 12 km

Fika, äta och kanske sova under tak – detta kan du göra på båda dessa anläggningar. När du kommer till Tivedstorp kliver du in i en liten by där husen har anor från 1600-talet. Vandrarhem, kaffestuga och till och med sandlåda för barnen finner du på denna pittoreska anläggning som är ansluten till STF. 

  

Etapp 16: Tivedstorp – Gråmon 13 km

Du kan välja att starta eller avsluta vandringen i Olshammar via Munkastigen. I Olshammar finns boende på Olshammarsgården om du vill bo lite bekvämare. Här finns även bussförbindelse med närliggande Askersund och vidare till Örebro.

 

Gråmon – Vindskydd Kråksjön 12 km

I Gråmon och Kråksjön sover du i vindskydd och vaknar till fågelkvitter. Lagar din mat över öppen eld och njuter av den vackra naturen.

 

Vindskydd Kråksjön – Ramundeboda 11 km

Här kan du avsluta vandringen och ta bussen hem eller fika och sova ut i Sockenstugan som är placerad vid ruinen efter det forna klostret. Här går även fint att ta sig ett dopp i Borasjön.

 

© 2020 REGION ÖREBRO LÄN